dinsdag 31 juli 2007

Giovanni: 'Rune en de politieman'

Sinds Runes verjaardag is er op zijn oud cross-BMX'ke een klein megafoontje annex sirene geïnstalleerd. Met batterijen uiteraard. Bestaat er eigenlijk nog speelgoed zonder ?

Rune beleeft er de tijd van zijn leven mee.
Al fietsend roept hij door zijn rechthoekig microfoontje: 'Droge voeding kassa 4 !' (Heeft hij van mama geleerd, ze heeft een GB-verleden. Je zal er maar mee getrouwd zijn.)
Of... hij zingt. 'Ko-ko Ko-konijn, lief lief ko-konijn.'

Vorige week zaterdag vond er een wielerwedstrijd plaats in onze wijk. Voor nieuwelingen.
Een politieagent was tegenover ons huis de nadarhekken aan het controleren.
En daar was Rune met zijn fiets en... zijn mini-megafoon.
'Hier is Rune de ijsjesman ! Twee bollen, madam ?'
De agent kijkt haastig om zijn heen en rent naar zijn auto om de boordradio te controleren. Het krakend geluid van Runes speelgoedversterkertje had hem nerveus gemaakt.
Toen hij merkte waar het geluid écht vandaan kwam, lachte hij innemend.
Ik wist niet dat ze dat leerden op de politieschool, innemend lachen. Kom, hij had het er schijnbaar ook niet afgeleerd.

Naschrift
Na de koers had ik een interessant gesprekje met Evert, want zo heette de politieman. (Ongebruikelijke naam voor een agent, meestal heten ze Marc, of Freddy,... tegenwoordig ook al Kevin of Keanu)
'Ja,' zei Evert, 'Die cursus 'Nadarhekken controleren' destijds, werd gedoceerd door John Pannenkoek. Johns bijnaam in de politieschool, ik weet het nog goed, was de matrak. Amper dertig bladzijden telde die cursus, maar gezweet dat ik daar op heb !'

Geen opmerkingen: