woensdag 21 februari 2007

Els: 'Alles valt in de plooi'

Daantje is vandaag twee weken oud.
Alles valt in de plooi. Rune went aan het idee dat zijn broertje borstvoeding krijgt en dat hij melk uit een flesje drinkt. Papa heeft ook zijn plaatsje in het gezin teruggevonden: nog meer speelkameraadje zijn van Rune, want mama kan niet altijd helpen nu ze met broertje haar handen vol heeft.
Daan woog vier dagen na zijn geboorte al 100 gram meer dan zijn geboortegewicht.
Een flinke meneer. Het bezoek komt op gang en niet alleen Daan valt in de prijzen. Ook Rune mag dikwijls pakjes openmaken, de gelukzak.

Nu het vakantie is mag Rune écht belangrijke taken op zich nemen: hij helpt bij het badje geven en mag vervolgens het poepje van Daan inwrijven met luierzalf, hij mag zijn broer masseren met amandelolie, kleertjes aangeven en soms mag hij hem eens op zijn schoot nemen. (zie foto)
En wee diegene die zijn broertje dicht nadert want Rune beschermt Daan zoals het een grote broer betaamt. Ik sta er echt van versteld hoe Rune voor zijn broertje zorgt en hoe graag hij zijn broertje ziet. Het valt niet te beschrijven hoe ontroerend het is als je Rune met Daantje bezig ziet. Ik vrees alleen dat het niet zal blijven duren. Als ze ouder worden zal het er al eens iets minder rustig en liefdevol durven aan toe te gaan. Op zijn Zeels gezegd: het zal er dan wel eens goed kunnen tegenzitten.

1 opmerking:

Anoniem zei

zo'n mooie foto!
koester die maar, want later gaan ze misschien niet geloven dat ze zo lief voor elkaar waren :-)

groetjes,

Inge