zondag 13 mei 2007

Els: 'Rune kan fietsen'

Vorig jaar op Rune zijn tweede verjaardag kreeg hij van mama en papa een mooie fiets van Winnie the Pooh cadeau. Wat wil nu het toeval, nonkel Stijn had juist een fietsje in elkaar gebricolleerd en dus had Rune ineens twee fietsen. Rune had altijd al een voorkeur voor het BMX-crossertje dat Stijn vakkundig rijvaardig had gemaakt.

Zo ook gisteren.
Rune speelde tussen de buien door buiten. Plots riep hij ons om te laten zien dat hij flink kan fietsen ! Een beetje later telefoneerde Rune uiteraard ook naar pépé en oma, naar mit en bompa, om zijn nieuwste kunsten wereldkundig te maken. Graag kwamen ze eens kijken.

Fier als een gieter rijdt Rune nu in de hof rond. In de richting van het hek, waar hij met een redelijke snelheid tegenbotst, want remmen kan hij nog niet. En het is leuk natuurlijk, want het maakt tegelijk veel lawaai. Telkens hij vlotjes en met zekere lenigheid zijn been over de fietsbuis zwaait maant hij ons aan om te applaudiseren. Aanmoedigen als hij er de oprit fietsend van langs geeft is verplicht.

Pépé, als zoon van een fietsenmaker en telg van een wielrennersgeslacht, heeft zich voorgenomen Rune later te leren rijden zonder zijwieltjes.
Dat belooft !

PS van Giovanni: De lenigheid waarmee Rune zijn been over de fietsbuis zwaait doet me denken aan een gezegde dat een inmiddels overleden collega van mijn vader en notoir grappenmaker dikwijls in de mond nam. 'Schuëne kinderen die op ulder voader trekken !'

1 opmerking:

Anoniem zei

Amai zeg,

wat een flinke jongen!
Dat verdient een dikke PROFICIAT!