vrijdag 26 januari 2007

Els: 'De laatste controle ?'

Gisteren was de (voorlopig ?) laatste controle bij de gynaecoloog gepland. Onze kabouter was nog steeds heel erg beweeglijk. Opnieuw lag hij in een andere positie. Dokter De Smet toonde de niertjes, de maag, de ruggenwervel, op de 3D-echo zagen we duidelijk een mooi neusje, leuke bolle kaakjes, mooie lippen.
De baby weegt nu ongeveer 3,250 kg. Het is nu al duidelijk dat het kindje bij de geboorte waarschijnlijk minder zal wegen dan Rune. Rune woog 3,825 kg.

Eigenlijk doet de huidige gang van zaken een beetje vreemd aan. Bij de eerste zwangerschap moest ik tijdens de laatste controle aan de monitor. Rune zijn harttoontjes waren toen niet optimaal, dus konden we kiezen, ofwel elke dag een week lang een uurtje aan de monitor liggen, ofwel de volgende dag de bevalling inleiden. We kozen voor het laatste. Rune was volgroeid en waarom nog een week wachten met alle mogelijke risico’s vandien.
Dat is dus nu niet het geval, alles is in orde met de harttoontjes en dus wachten we geduldig af tot de baby het moment rijp acht. Vannie kan dus gerust verder zenuwachtig worden. En Rune kan druk bezig blijven met de dagdagelijkse dingen: naar school gaan, koken (jaja!) en… prutsen.

1 opmerking:

Anoniem zei

zo spannend!!
Ik wens je een makkelijke bevalling toe! Flink je best doen he Els!

Dikke knuffel,

Inge Van Het Laatste Nieuws